Falenderuar qofte Allahu i Madheruar per kete kopje te pare te Kur'anit Fisnik, ne gjuhen Shqipe, ne Internet

 

 

.
.

Lexo nė Kur'an, suren:


Eudhu bil-lahi minesh shejtani rraxhimė! 
Mbështetem3  në All-llahun4  nga djalli i mallkuar5,6

..

Kėrko nė Kur'an, pėr fjalėn apo termin:

kerkimin tuaj beheni me fjale te thjeshta si psh:  xhami, islam, Zot etj...


 
Faqet Islamike Shqiptare

 

1 Nje nga kuptimet e fjalės Kur’an  do tė thotė: Ai qė lexohet.     
2 Fjalėn “pėrkthim” e zėvendėsuam me shprehjen “pėrkthim i kuptimit” pėr shkak se asnjė pėrkthim i Kur’anit nuk e arrin vlerėn e vėrtetė tė pėrkthimit, por ėshtė vetėm njė nga mėnyrat e shumta tė interpretimit tė tij     
3 Mund tė pėrkthehet edhe si “Kėrkoj strehim…”   
4 All-llahu - Zoti i Vetëm, i Adhuruari, Qenia më e lartë që ekziston, Krijuesi i gjithësisë, i të dukshmes dhe të padukshmes.    
5 Sipas komentit tė Ibn Kethirit “shejtanir raxhim” do tė thotė “i larguar nga ēdo e mirė”    
6 Isti’adheja (kėrkimi i mbrojtjes sė All-llahut nga djalli):   
All-llahu xh. sh. thotë:

“
Kur ta lexosh Kur’anin, kėrko mbrojtjen e All-llahut prej djallit tė mallkuar.” (16:98).  

 Komentet rreth dizanjit te kesaj kopje te Kur'anit ne Internet mund te dergohen ne e-mail adresen:
albislam@yahoo.com
Kopja e Kur'anit ėshtė shtypur nga: Projekti per Tubimin e Literatures Islame, e-mail : ptli@hotmail.com (per me teper shih seksionin: Rreth Perkthimit)
Perpunimi ne html ėshtė kryer nga:
Faqet Islamike Shqiptare. Hostuar ne serverin e Universitetit Internacional Islamik Malajzi ( http://www.iiu.edu.my )

Ky versioni eshte punuar mė Ramadan 1419 - Dhjetor 1998, permiresimi i fundit ne: 22/ 09/ 1999, Kuala Lumpur, Malajzi

KETO FAQE JANE OPTIMIZUAR PER NJE SHIKIM NORMAL
 NE MONITOR TE PROGRAMUAR NE 
800 by 600 PIXELS